Annick Sulas

Annick Sulas

Doelgroep: (jong)volwassenen: individuen en koppels

Ik ben geboren in het Brugse in 1970. Na mijn studies in Leuven woonde en werkte ik zo’n vijftien jaar in de Antwerpse Kempen. Eind 2010 keerde ik terug naar mijn ‘roots’ in West-Vlaanderen. Sinds juli 2017 werk ik in De Veer.

Naast mijn werk in de palliatieve en de oncozorg, had ik van 1999 tot 2011 een praktijk als psycholoog en seksuoloog in Herentals. Ik begeleidde er mensen in crisissituaties en doorheen periodes van verandering in hun leven.

Naast psycholoog en seksuoloog ben ik ook systemisch contextueel counselor. De waarde van het contextuele denkkader leerde ik kennen door mijn werk in een ziekenhuis en in de palliatieve thuiszorg. Nergens is de invloed van bloedbanden en van de familie waarin we geboren worden zo zichtbaar als rond het ziek- of sterfbed van mensen. Maar de impact ervan werkt evengoed door op alle andere vlakken van ons leven. Ik heb oog voor die invloed in al mijn begeleidingen (individuele en koppelbegeleidingen) en van welke aard de hulpvraag ook is (persoonlijk, relationeel, seksueel).

Ik ben geboeid door de patronen in ons functioneren. Die patronen ontstaan in de context waarin wij opgroeien, in ons gezin van herkomst. Ze beïnvloeden ons zelfbeeld, ons gevoel van zelfwaarde en zo ook ons latere leven. Als alles goed gaat, leren we al op jonge leeftijd die levenskeuzes te maken die helemaal bij ons passen.

Maar die patronen kunnen ook heel beperkend zijn. Dan hebben ze een negatieve weerslag op hoe wij ons voelen, op onze partner- en andere relaties, op ons werk… Ze beletten ons om ons leven vrij vorm te geven.

Ik ga graag met mensen op zoek naar de oorsprong van die beperkende patronen. Begeleiding is erop gericht die beperkingen om te buigen in kracht. Zodat mensen in vrijheid kunnen leven vanuit het potentieel dat ze in zich dragen.

Opleidingen: Licentiaat/master in de Psychologie (K.U. Leuven, 1988-1994). Licentiaat/master in de Familiale en Sexuologische wetenschappen (K.U. Leuven, 1995-1997). Systemisch Contextueel Counselor (Leren over Leven, 2017-2019).

Mijn visumnummer als klinisch psycholoog is 260834. Mijn erkenningsnummer bij de Psychologencommissie is 702108448.