Gretel Geerts

Gretel Geerts

Doelgroep: kinderen en (aanstaande) ouders

Ik ben geboren in Turnhout. Ik groeide op in Meersel-Dreef, een landelijk dorpje in de Noorderkempen, te midden van veel groen en speelruimte. Samen met mijn partner en 2 kinderen woon ik sinds 1997 in Brugge.   

Naast Mindfulness begeleider voor (aanstaande) ouders en kinderen in de Veer, werk ik in mijn eigen onderneming, Stapvoets Opvoeden en opgroeien.  Opgroeien, opvoeden en ontwikkeling zijn al heel mijn leven een passie. Elke ontmoeting met ouders en kinderen betekent voor mij een zoektocht naar afstemming tussen het uniek zijn van elke ouder én kind.   

Na 20 jaar professionele ervaring als klinisch (kinder)psycholoog-systeemtherapeut, specialiseerde ik mij om kinderen en (aanstaande) ouders te begeleiden in het ontwikkelen van mindfulness vaardigheden, om veerkrachtiger om te gaan met het dagelijkse opvoeden en opgroeien.  Ik inspireer (aanstaande) ouders en kinderen graag om meer rust, vertrouwen, plezier en minder stress te ervaren te midden van een snel evoluerende, vaak als druk, veeleisend of beangstigend ervaren samenleving.      

Ik hou van de afwisseling van methodieken (inzichtmeditatie, visualisatie, reflectie, psycho-educatie, creatieve opdrachten, verhalen-metaforen, korte beweeg- en stilte momentjes, …). Ook in mijn blijvende vorming en opleiding integreer ik graag waardevolle elementen uit diverse wetenschappelijke kaders (psychologie, pedagogie, neurologie, mindfulness meditatie, sociologie, …). Ik geloof in de kracht van vertragen,  ont-moeten, (lichaams)bewustzijn, (preventieve) gezondheid en natuur. 

Een greep uit mijn opleidingen: Licentiaat/Master Klinische Psychologie, optie Kind, Jeugd, Gezin (Katholieke Universiteit Leuven, 1991-1996), Familie- en Systeempsychotherapie (I.P.R.R. vzw, 1998-2002); Kindertrainer Mindfulness en Mindful Opvoeden (KiddyMinds vzw, 2011-2012), Verbindend communiceren met jonge kinderen (Impuls vzw, 2019), Draaiboek perinataal groepsaanbod (Expoo, 2021)

Mijn erkenningsnummer bij de psychologencommissie is  732103971 – Visum Klinisch Psycholoog FOD: 328411.

Aanbod van Gretel: klik hier