Katelijne Lauwers

Katelijne Lauwers

Doelgroep: jongeren en volwassenen.

“Je kan de golven niet stoppen, maar je kan wel je golf kiezen en leren surfen”. Jon Kabat-Zinn

Dit is ook mijn levensvisie en daarom heb ik ervoor gekozen om in 2021 van Herk-de-Stad naar Oostende te verhuizen.

Als ACT-therapeut begeleid ik sinds 2005 mensen met stress, angst, burn-out, hyperventilatie, chronische aandoeningen, pijn en moeilijke emoties. Vanaf juli 2021 bied ik deze begeleidingen ook aan in De Veer in Brugge.

Beheerst negatief denken je leven of worstel jij met moeilijke emoties, stress of andere ongemakken in je leven, terwijl je gewoon wil leven? Dan kan focused ACT iets voor jou zijn. Dit is een sessie of een training die geschikt is voor iedereen, gaande van mensen die worstelen met het leven, mensen met chronische pijn of chronische aandoeningen, maar ook voor mensen die onder hoge stress presteren, zoals CEO’s of topsporters. Focused ACT of “focused Acceptance and Commitment Therapy”; is een 3de generatie gedragstherapie training ontwikkeld voor kortdurende begeleidingen.

Focused ACT steunt op 3 pijlers: BEWUSTZIJN – OPENHEID en ENGAGEMENT. Door BEWUST te ZIJN en OPEN te staan VOOR; ofwel MINDFUL te accepteren ga je anders om met negatieve gedachten en pijnlijke emoties, je blijft stilstaan bij wie je bent en je leeft in het hier en nu. Je ENGAGEMENT helpt je je persoonlijke waarden om te zetten in concrete stappen. Het uiteindelijke doel is meer innerlijke vrijheid ervaren om te zijn wie je wil zijn.

Het bijzondere aan focused ACT is dat je moeilijke emoties en ongemak leert normaliseren en “bewust ervaren” i.p.v. er een probleem van te maken. Zo is het volgens focused ACT heel normaal dat je soms verdrietig, boos of angstig bent of negatieve gedachten hebt. Als je je ertegen blijft verzetten of blijft worstelen, wordt deze negativiteit alleen maar erger. focused ACT leert je hoe je kan stoppen met worstelen. Zo komt er energie vrij om te doen wat ECHT belangrijk voor je is. En kan je stap per stap bouwen aan een rijk en zinvol leven.

Ik ben gespecialiseerd in de volgende klachten waarvoor focused ACT een geschikte training is:

 • Stress en burn-out klachten
 • Angst en paniekklachten
 • Hyperventilatie
 • Verslaving
 • Slaapproblemen
 • Kanker, zowel tijdens als na de medische behandeling,  ter ondersteuning van het herstel- en verwerkingsproces
 • Accepteren en leren omgaan met moeilijke emoties bij
  Chronische pijn, MS, IBD, Diabetes, Menopauze, …
 • Psychosomatische klachten
 • Eetproblemen waarbij je te veel eet: binge eating – boulimia en obesitas

..

Focused ACT helpt je om te DURVEN accepteren wat het leven je biedt en waarover je geen controle hebt, zo kan jij je eigen weg kiezen. Ik kan je hierbij helpen.

Ik ben ACT-therapeut, klinisch Psycholoog, PhD in Psychologie erkend als psycholoog onder het nummer 652106111. Visumnummer Klinische psychologie is: 263843. Ik ben lid van ACBS en ACBS Bene.

Meer informatie over mezelf of mijn manier van werken kan je vinden op www.into-theblue.be