mindfulness voor volwassenen met stressklachten

In deze begeleiding ontwikkel je mindfulness vaardigheden, om anders met de stress in je dagelijkse leven om te gaan.  Stress kan zich uiten op verschillende manieren: piekeren, slaapproblemen, vermoeidheid of burn out, onrust, gejaagd gevoel, angst of neerslachtigheid, rugpijn/hoofdpijn/buikpijn,  …  Of we een bepaalde gebeurtenis/situatie in het leven  al dan niet als stressvol ervaren, verschilt tevens van mens tot mens en van moment tot moment.

Door concrete oefeningen ontwikkel je handvaten om met de stress momenten in je dagelijkse leven om te gaan.  Je groeit in veerkracht en zelfzorg, wat jouw welzijn, maar ook de relatie met je omgeving bevordert.

Ervaringsgerichte oefeningen (bodyscan, (adem)meditatie, visualisatie), cognitief-gedragstherapeutische methodieken en psycho-educatie (informatie) wisselen elkaar af.  

De inhoud en structuur van de sessies is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde MBCT/MBSR-programma (Mindfulness-Based Cognitive Therapy en Mindfulness-Based Stress Reduction Program van Williams/Segal/Teasdale en Kabat-Zinn).

Individueel: op afspraak.   Sessies van 1u15’.

Groep: VEER-kracht voor volwassenen met stressklachten: 8 sessies van 2u (pauze inbegrepen, ruimte om elkaar te ‘ont-moeten’).   Vanaf  januari 2024.

Er is ruimte om je ervaringen op het moment te delen of om in stilte aanwezig te zijn.   Je mag er zijn zoals je bent.   Voorkennis van, of ervaring met mindfulness is niet nodig!     

Kostprijs: Kennismakingsgesprek gratis.  Remgeld van €11 per individuele sessie (4€bij verhoogde tegemoetkoming) – € 2,5 per groepssessie (terugbetaling via conventie psychologische zorg in de eerste lijn). Digitale syllabus en audiobestand inbegrepen.  

Voor meer info: mailto:gretel.geerts@deveer.be of tel: 0471/950643.