Mindful zwanger zijn in drukke tijden

Mindful zwanger zijn in drukke tijden

Dit is een kortdurend mindfulness (introductie) traject voor zwangere vrouwen en/of hun partner.   Het traject is een eigen vormgeving met ervaringsgerichte, creatieve  ‘doe’oefeningen en methodieken (inzicht- en ademmediatie, visualisatie, psycho-educatie, …) uit het Mindfulness-Based Stress Reduction Program (Jon Kabat-Zinn).

Door concrete oefeningen die je in het dagelijkse leven als toekomstige mama of papa kan toepassen, ontwikkelen we onze zelfregulatie vaardigheden.   We ervaren we dat we bewust kunnen kiezen hoe met aangename en minder aangename momenten op weg naar geboorte en ouderschap om te gaan.  We ervaren hoe we met meer rust en vertrouwen onze tocht als kersverse ouders kunnen bewandelen.  Zo geniet ook jullie baby van de aandacht die je schenkt aan jezelf en je partner.

In drie sessies staan we letterlijk en figuurlijk stil bij ons zwanger zijn vandaag.  We nemen de tijd om te vertragen te midden van onze drukke, dagelijkse bezigheden om bewust, met onze aandacht bij onze zwangerschap aanwezig te zijn.  

Zijn we ons bewust van wat we nu als aanstaande papa of mama ervaren?   Welke veranderingen in ons lichaam, welke dromen en verlangens, welke onzekerheden of stress brengt het zwanger zijn vandaag met zich mee?  

Wat betekent zwanger zijn in onze samenleving op dit moment voor jou?  Hoe zie jij jezelf als toekomstige papa of mama en welke verwachtingen koester je naar je kindje, jezelf, je partner?

Hoe kunnen we als kersverse ouders zorg dragen voor onszelf en onze partnerrelatie?   We ontdekken dat we de unieke reis naar geboorte en ouderschap niet alleen moeten maken, maar in verbinding kunnen zijn met onszelf, elkaar en onze omgeving.  

Aan de hand van korte doe-, denk- en voeloefeningen, korte stilte en beweegmomenten, verhalen en korte stukjes informatie, ontdekken we wat het betekent als toekomstige mama of papa om even niet te moeten (“ont-moeten”) en te vertragen.  

Er is ruimte om je ervaringen op het moment te delen of om in stilte aanwezig te zijn.   Je mag er zijn zoals je bent! 

Individueel- of ouderpaar trajectsessies: 3 sessies van 1u15’ / ONLINE traject mogelijk

Groepsaanbod op aanvraag : 3 sessies van 2u, met in pauze ruimte om andere aanstaande ouders te ‘ont-moeten’.

Kostprijs: € 65 per individuele sessie en € 35 per groepssessie.

Voor meer info: mailto:gretel.geerts@deveer.be of tel: 0471/950643.