mindfulness voor zwangere vrouwen en/of partners

In deze begeleiding ontwikkel je als zwangere vrouw of partner mindfulness vaardigheden. Je groeit in veerkracht en zelfzorg om met de vele veranderingen in deze bijzondere periode van je leven om te gaan.   Zo versterk je je eigen welzijn en de relatie met je baby, je partner en je omgeving. 

Je leert op een nieuwsgierige manier je zwangerschap ervaren (gedachten, gevoelens, lichamelijke gewaarwordingen).    Deze bijzondere manier van aandacht voor je zwangerschap, geeft je de ruimte om bewust keuzes te maken.   We staan stil bij jouw beleving van de zwangerschap, geboorte en de veranderende ouder-kind en partnerrelatie.  Door concrete oefeningen ontwikkel je handvaten die je in het dagelijkse leven als kersverse mama of papa kan toepassen.   Zo kan je met vertrouwen en minder angst of stress de geboorte en het prille ouderschap tegemoet gaan.     

Deze Mindfulness Based Interventie is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde MBCT/MBSR programma (Williams/Segal en Kabat-Zinn).   Ervaringsgerichte oefeningen (bodyscan, (adem)mediatie, visualisatie), cognitief-gedragstherapeutische methodieken en psycho-educatie (informatie) wisselen elkaar af.

Individueel- of ouderpaar begeleiding: Op afspraak.  Sessies van 1u15’.   Ook  online sessies of sessies in het bos mogelijk.

Groepsaanbod: VEER-kracht voor zwangere vrouwen en/of partners: 5 sessies van 2 uur (pauze inbegrepen, ruimte om andere aanstaande ouders te ‘ont-moeten’).  Vanaf januari 2024.

Er is ruimte om je ervaringen op het moment te delen of om in stilte aanwezig te zijn.   Je mag er zijn zoals je bent.  Voorkennis van, of ervaring met mindfulness is niet nodig!

Kostprijs: Kennismakingsgesprek gratis, € 11 per individuele sessie (€ 4 bij verhoogde tegemoetkoming) – € 2,5 per groepssessie.  Terugbetaling via conventie psychologische zorg in de eerste lijn.  Digitale syllabus en audiobestand inbegrepen.

Voor meer info: mailto:gretel.geerts@deveer.be of tel: 0471/950643.