YOGACT

YOGACT of  Anders omgaan met Stress 

Een ACT-training in groep om anders om te gaan met stress, gebaseerd op het achtvoudig yoga-pad van Patanjali.

  • Het achtvoudige pad van Patanjali is een levenshouding die bestaat uit 8 stappen. De eerste twee stappen leren je wat je minder kan doen in het leven en wat juist meer ofwel de yamas en de niyamas. De volgende 2 stappen bereiden je voor op het stil zitten in de meditatiehouding; dit zijn fysieke yoga-oefeningen (asana’s), hier uitgevoerd op een stoel en ademhalingstechnieken (pranayama). Dan volgen de 3 stappen van het meditatieproces: je aandacht naar binnen richten (pratyahara), leren focussen op het NU (dharana) en meditatie (dhyana) . Dit alles zorgt voor een buitengewone zijnservaring (samadhi). 
  • ACT of Acceptance en Commitment Therapie is een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die tools aanreikt die je nodig hebt om met meer bewustzijn en op een waarde-gerichte manier om te gaan met stress. 
  • Een combinatie van het 8-voudig yoga-pad en ACT helpt je om de balans te vinden tussen je mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Je leert automatische patronen makkelijker loslaten en meer bewustzijn creëren. Je leert je aandacht richten op dat wat jij belangrijk vindt of op dat wat voor jou werkt. Zo komt je hoofd tot rust en kan jij kiezen hoe jij verder wil gaan met je leven. Niet om stress te voorkomen, wel om een leven te leiden vol passie, plezier, geluk en liefde. 
  • Wil je de balans vinden tussen je mentale, je emotionele en je fysieke gezondheid en ben je ouder dan 18 jaar, dan is deze training een investering in jezelf.  Nog nooit yoga gedaan, zeg je? Je hebt voor deze training helemaal geen ervaring met yoga nodig; De asana’s worden uitgevoerd in de vorm van stoelyoga en zijn voor iedereen haalbaar.
  • Groepen bestaan uit maximaal 6 deelnemers en worden gegeven door Katelijne Lauwers. Voorafgaand is er een individueel intake-gesprek.

Data: INFO VOLGT !

  • Stuur een mail om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe sessies: mailto:katelijne.lauwers@deveer.be of tel:0477799250
  • Alle groepssessies samen kosten 260 euro. Sommige mutualiteiten voorzien een terugbetaling, vraag dit even na bij uw mutualiteit.
  • Draag gemakkelijke kledij, zo creëer je ruimte om te kunnen bewegen, ademen en de stoelyoga-oefeningen uit te voeren.
  • Een YOGACT-training kan ook aangevraagd worden door een bedrijf (maximaal 12 personen).